Wysłany: 4 Wrzesień 2007, 12:07 jakei rośliny do skrzyni zprzy schodach???
Architekt zaproponował mi przy schodach dużą skrzynię na kwiaty. Pomyślałam żeby posadzić tam dwa lub trzy rodzaje kwiatów, jedne by pieły się w górę po barierce, no i jakieś rośliny w które będa tworzyły ładną kompozycję. Nie jest to bardzo nasłonecznione miejsce: światło ze świetlika i z salonu...
skrzynia będzie stała tutaj
A może kilka gatunków monstery i epipremium 'rosnącego do góry'?
---
to bedzie 'przy schodach' czy 'pod schodami'? w ktorym konkretnie miejscu?
Bo jak 'pod schodami' to mozesz dać od spodu jakieś doświetlanie. Bedzie fajnie wyglądac.
Dlatego pomyślałam o doświetlaniu... można świetlówke sprytnie pod schodami zamontować, przykryc listewka podobną do tej boazerii... a taki podświetlony kacik bedzie bardzo fajnie wyglądał
Sorki nie mam pojecia, sama wyprobywuje ostatnio hodowle roslinek na klatke schodowej, na ktorej jest jeszcze na dodatek zimno zima brrrr.....
Ale musze przyznac jedno- Te twoje schody robia wrazenie!!!!! zwlaszcza ta scianka!!!
_________________ wszystko sie moze zdarzyc-Wunder geschehen
........gdy glowa pelna marzen........
ja wyczytałam że na schodach w klatkach ,świetnie zimują ...oleandry ,kliwia i wszelkie co portzebują chłodu spoczynkowego i nie potrzebują za wiele światła
_________________ "Kto czego nie doznał,nie zrozumie "... z Płocka,kłania się Basia