u mnie kuchnia jest od polnocy,i ma chyba 1,5 metra na 1,5 i znajduje sie w przedpokoju 2*2 rosna tam dwie zanokcice ,dwa fiołki,na scianie zielistka i paproc,zadna sie nie skarzy
_________________ gefaehrlich
Beeilen wir uns die menschen zu lieben,,,dir zu liebe
witam moja kuchnia jest na wschodniej stronie na 11 piętrze wierzowca i rosnie w niej "ripsalis w odmianach ,kolumnea,(to wisi ) na parapecie sukulent,
_________________ "Kto czego nie doznał,nie zrozumie "... z Płocka,kłania się Basia
Jakie kwiaty moge postawic w kuchni?
Miesci sie ona od wschodu, do poludnia jest tam mocne slonce, ktore porzadnie grzeje na calej szerokosci okna.
Chodzi mi szczegolnie o kwiatki na parapet, jednak prosze tez o podanie innych, ktore moglyby stac w glebi (na szafkach, lodowce).
_________________ "Kwiat jest uśmiechem rośliny". Peter Hille
Podałam w innym wątku Twoim, ale podam dokładnie. Moja również od wschodu kuchnia.
Na parapecie stoją w kolejności: koleusy w jednej mega donicy, beniaminek biało-zielony, beniaminek zielony, pilea, szczawik i mała kolumnea.
Mikrofala obok okna na meblach: peperomie 2
Póleczka po tv dość wysoko na ścianie: hoja, bluszcz, zielistka
Lodówka, całkiem na końcu przy drzwiach : begonia tiger