Bardzo ładnie w takiej kuchni wyglądają girlandy. Mam na myśli girlandy z siana i słomy, a na niej upięte kolby kukurydzy, miechunka, jabłka, jęczmień lub pszenica. Wygląda super i łatwo ją zrobić.
Oczywiście, że suszone. Jesli chcialabyś ją zrobić, służę techniczną pomocą. Najlepszym okresem na wykonanie takiej girlandy jest jesień, wtedy masz mnóstwo warzyw i suszonych kwiatów.
Jesli jest narazona na bliskie kontakty z domownikami, to pewnie szybciej
A jesli nie - to predzej czy pozniej sie zakurzy, i tak trzeba ja bedzie zmienic..............
Ja o drewnianych belkach na razie jeszcze tylko marze (ale beda, na pewno ) , poki co jednak "suszki" pozawieszalam na najzwyczajniejszych gwozdziach: i jest malowniczo
Ziolka z balkonu (mieta, melisa, tymianek, oregano), do tego troche lisci selera, wysuszone male ostre papryczki.......... Obok wisi kolorowy bukiet traw i kwiatow - taki z laki, wciaz jeszcze pachnie urlopem w Bieszczadach............
W innych miejscach w domu pozawieszalam peki suszonej trawy, kolorowe kwiaty (kupione na targu, specjalnie do suszenia), liscie klonu.... Taka jesienna kompozycja, pewnie niedlugo zniknie. Ale ta w kuchni - zostanie, przynajmniej dopoki bedzie dobrze wygladac
pozdr
_________________ "...Jesteś dzieckiem Wszechświata, niemniej niż drzewa i gwiazdy masz prawo być tutaj..."