Po 2 tyg nieobecności mój iglak od środka ma brązowe igły. Pędy na których żółkną igły są białe. Czy mączniak atakuje też iglaki ? Nie wiem jaki to mączniak.?
_________________ Dopiero przy końcu roboty można poznać, od czego trzeba było zacząć.
joasiu najpierw podlewaj ,myslę że miał sucho ,miałam to samo tydzien temu ,2 konewki,wlałam ,jutro jade i zobacze czy pomogło,najczęściej o to chodzi sucho
_________________ "Kto czego nie doznał,nie zrozumie "... z Płocka,kłania się Basia
Joasiu to jest chyba odmiana tzw. srebrzysta. Jeśli na pędach tych brązowiejących nie ma miseczników, skorupików To podobne objawy powoduje przędziorek. Poza tym trzeba wzmocnić drzewo Dlatego kup nawóz do iglaków "przeciw brunatnieniu igieł". Posyp i solidnie podlej. Jeśli po tym zabiegu brązowienie dalej będzie potępować to sprawdź czy na pędach nie ma takich lokatorów ja na tej stronie http://www.target.com.pl/katalog/szkodniki/15.html Jeśli nie ma to trzeba obstawiać przędziorka.
Dzięki. Ten iglak to podobno jodła syryjska?.. Na wiosnę ma piękne jasno zielone miękkie przyrosty. Misecznika i tarcznika nie ma, wiem jak wygląda bo miałam na fikusie. Innych nie znam- zobaczę, kupię też coś na brązowienie igieł. W razie czego popryskam.
_________________ Dopiero przy końcu roboty można poznać, od czego trzeba było zacząć.