Na mojej róży która rośnie razem z clematisem wystapił mączniak prawdziwy.(spawdzałam zdjęcie -zgadza się). Opryskałam 2 x (różnymi środkami) co 7-10 dni. Było OK. Teraz zauważyłam na clematisie mączniaka rzekomego. Czy mam tymi samymi środkami zrobić oprysk czy kupic 3.???
_________________ Dopiero przy końcu roboty można poznać, od czego trzeba było zacząć.
Przestało padać idę na zakupy( niestety mam Previcur i Score) kupię miadzian. Te liście coraz gorsze a może to co innego? Zrobiłam zdjęcie liścia ,ale nie mogę znaleźć kabelka?? .Więc opisuję- zasychają od ogonka i na obrzeżach blaszki, albo od koniuszka do wewnątrz.
_________________ Dopiero przy końcu roboty można poznać, od czego trzeba było zacząć.
Wysłany: 22 Lipiec 2007, 18:07 Mączniak prawdziwy i rzekomy
Witam . Ja od dwóch lat używam do zwalczania obu mączniaków i maczlika preparatu Agricolle . Naturalny, biologiczny, 0 karencji i prewencji. Polecam w domach i na działkach.
Pozdrawiam Maciek
Przeglądnęłam stronę i na razie nie wypowiem się na temat tego panaceum.
Na razie proszę o zastosowanie się do regulaminu i nie umieszczania linków jako reklam swojej działalności. Regulamin.