jezeli masz balkon postaw tego hibiskusa na nim,on tez nie lubi potracania i przeciagow,paki beda opadac,ja w lato trzymalam w ogrodku i witły i rosły jak szalone ze jesienia musiałam przycinac tak sie rozrosły
_________________ gefaehrlich
Beeilen wir uns die menschen zu lieben,,,dir zu liebe
Dziewczyny! hurra...ten felerny hibiscus wrescie rozwinął 2 kwiaty...są przedziwne: jakby półpełne ? ...tzn w środku mają dodatkowe płatki...a co więcej jeden ma trzy a drugi dwa pręciki z pyłkiem (trochę to wygląda jakby w jednym kwiatku chciał wyrosnąć następny i następny ale trochę zdeformowane - z pojedynczymi płatkami) ....to normalne ?
Kolor: w samym środku w kolorze wina, zaś płatki blado różowe...
wiem, że najlepiej byłoby zamieścić zdjęcie - ale chwilowo oddałam bratu jego aparat więc muszę z tym poczekać....narazie popstrykałam zdjęcia komórką ale nie udaje mi się ich zgrać na kompa....
najwyzej bedziesz miala odmiane pełno jak ja,polpełne sie rozwijaja własnie gdy roslina jest w trakcie adaptacji,po chorobie,lub trakcie,wtedy gdy nie ma mozliwosci z jakiegos powodu wytworzyc pełnych kwiatow,nie na 100% ale masz odmiane pełna lub półpełno,nic tylko sie cieszyc, czekamy na fotki
_________________ gefaehrlich
Beeilen wir uns die menschen zu lieben,,,dir zu liebe
a co z tymi trzema pręcikami? nigdy na zdjęciach hibiscusów nie widziałam czegoś takiego. Trzy pręciki w jednym kwiatku, zupełnie oddzielne (oddzielone płatkami)