Forum Ogrodnicze FloraForum.net - Archiwum wiadomości
Rejestracja i pisanie postów - wyłączone
Do dyskusji zapraszamy do naszego nowego forum

www.floraforum.pl

FloraForum
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Mleko i gorzka herbata
Autor Wiadomość
Zoe 
Moderator

Wysłany: 8 Wrzesień 2007, 19:14   

Tylko zacznij opryski w następnym sezonie póki rośliny są zdrowe są zdrowe potem raz w tygodniu. Jak rośłiny zachorują to już mleko na nic.

Ivy 

Wysłany: 10 Wrzesień 2007, 12:23   

Pomysł z mocną herbata jest jak najbardziej sprawdzony. Jestem maniakiem herbaty i wypijam jej straszne ilości. Kiedyś nie chciało mi się wylewać połowy kubka (mój ulubiony kubek ma 0,5l) bo uważałam to za jawne marnotrawstwo więc wlałam do donicy diffenbachii. Roślina nie padła. Potem resztki herbat wlewałam do różnych doniczek by troszkę po eksperymentować. Te podlewane nie wykazały jakiejś spektakularnej zmiany, ale po prostu wyglądają jakoś tak mocniej.
W każdym razie polecam.
Muszę wyprobować mleko ;)
PS
Fusy herbaciane są całkiem niezłym kompostem. Nawet torebki się nadają tylko trzeba im oderwać karteczkę, sznurek i zszywki.

tellerka 
Moderator

Wysłany: 10 Wrzesień 2007, 12:25   

Nie jestem pewna czy chcę robic kompost akurat w doniczkach w domu... :roll:

Pozdrawiam :)

cloe 

Wysłany: 10 Wrzesień 2007, 13:39   

czytajac ten topik usmialam sie bo przypomnialam sobie jak przed kilkunastoma laty moja kuzynka powiedziala mi, ze kwiaty beda pieknie rosly , gdy do ziemi wloze jajko . tylko skorupke trzeba przebic na w 2 miejscach. ja wlozylam to jajko do doniczki z fikusem debolistnym :razz: . po jakims czasie w calym mieszkaniu zaczelo strasznie smierdziec ..... wystawilam fikusa na balkon. do domu jednak fetor nadal wchodzil... smierdzialo to pare tygodni :mrgreen: .
takich eksperymentow juz nigdy nie bede robic ale moj ojciec podlewal paproc piwem - paproc byla ogromna i bardzo bujna . moze cos w tym jest :wink:

anqaw 

Wysłany: 10 Wrzesień 2007, 14:17   

wiec nastepny sezon bedzie o smaku pomidorow z mlekiem :)

Odpowiedz do tematu