Mam owczy placek w dziurawym worku foliowym i leży to w wiadrze zalane wodą... Rok już leży bo tak śmierdzi, że przykryłam deską i nie ruszałam... Nadaje się jeszcze ?
A tak sobie teraz myślę... jakby między roślinami, np między krzewami porzeczek czy róż, wykopać dołki i pozakopywać w nich krowie/owcze placki to zadziała ? Pewnie by tak nie śmierdziało...
pewnie sie nadaje
lepiej przefermentowal
ja mam to "szczescie" ze pracuje ze znaleziskiem swiezym
ale efekt wynagradza wszystko
i zapach i ogolne wrazenia malo estetyczne
nie wiedzialam ze eksploduje....
_________________ Minister Zdrowia ostrzega forum i kupowanie kwiatow uzaleznia
Czytałam (w Działkowcu, więc wierzę ), że obornik zawiera dużo azotu, a krowieniec dużo potasu.
Nie wiem co zawiera nawóz koński, ale znam osobę, która używa go pod begonie bulwiaste i cała okolica się do niej zlatuje podziwiać efekty
a no to ten obornik dobry na wiosne jak rusza wegetacja, a krowieniec na piekne kwaity, a co na lepsze przezimowanie roslin? Odchody ptasie, zwlaszcza golebie tez sa dobre, ale trzeba mocno rozcienczac. Gnojowka z pokrzyw tez dobra dla roslin w czasie wegetacji . Zreszta pokrzywa dobrze robi tez na nasze wlosy i nasza krew. Pozdrawiam