Forum Ogrodnicze FloraForum.net - Archiwum wiadomości
Rejestracja i pisanie postów - wyłączone
Do dyskusji zapraszamy do naszego nowego forum

www.floraforum.pl

FloraForum
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak pozbyć się chwastów w ogródku...?
Autor Wiadomość
gosc13 

Wysłany: 31 Maj 2007, 20:41   

Dzięki za odpowiedzi tym bardziej,że pytam miłośników roślinek o to jak je zniszczyć :smile:

I jeszcze jedno mój kumpel Misiek jeszcze nie skapował jakie będą efekty po tych 3 tygodniach więc jak chcecie to mu wytłumaczcie na gg: 2811549 a najlepiej jak to zrobi Etelia :mrgreen: bo mi napisał na gg ,, Misiek 20:20:19
ehhehe fajna dziewczyna :D ,,

Pozdro
hehe :mrgreen: lol

Etelia 

Wysłany: 1 Czerwiec 2007, 17:18   

Prosze mi tutaj nie kadzic , hehhehehehe milo mi, ze ktos kto mnie nie zna, pisze fajna dziewczyna, ale zdziwilby sie gdyby mnie zobaczyl. A tak powaznie, chlopaki kilka dni ostrej jazdy po tym terenie i trawe zmielicie na dym. W razie jakichs upadkow lepsze ladowanie i mniej szkod. Szkoda forsy na rundap , lepiej idzcie na lody z dziewczynami albo na pizze, trzeba miec duzo sily, zeby krecic tymi pedalami :!:
Pozdrawiam :razz:

Etelia 

Wysłany: 1 Czerwiec 2007, 17:30   

A dziewczyny moze watek juz nieaktualny, ale komus sie przyda na przyszlosc :mrgreen: . Podobno jak chcemy sie pozbyc drzewek z ogrodu zwlaszcza tych z odrostami, to mozna uciac galazki a to miejsce posmarowac rundapem. Wykonczylam tak odrosty robini akacjowej przy rowie. :twisted: Podobno tez sciete pienki szybciej pruchnieja kiedy posmaruje sie je rundapem. U mnie rundap dzialal juz po 5 dniach, bylo cieplo i sucho, ale w jednym miejscu chwasty wyrosly szybko a w drugim przez rok bylo lyso. Co to za specyfik :?: :shock:

devil162 

Wysłany: 2 Czerwiec 2007, 12:16   

czesc dzis u nas przeszla wielka ulewa i napadalo bardzo duze dzeszczu i mam pytanko czy taka ulewa nie wplynie na działanie randapa ???

Etelia 

Wysłany: 2 Czerwiec 2007, 14:47   

nie przejmuj sie, trawa i tak dostala swoja dawke, moze tylko nastepne nasiona zaczna kielkowac. Zrobcie kilkugodzinne wyscigi na tej lace a trawa sama padnie bez wspomagaczy :mrgreen: . Pozdrawiam

devil162 

Wysłany: 2 Czerwiec 2007, 16:27   

no bo bardzo długo padało i to nie taki deszczyk tylko ulewa i mam nadzieje ze to nic nie zaszkodzi randapowi :D :smile: ze go nie wymyje :d

gosc13 

Wysłany: 6 Czerwiec 2007, 15:44   

Witam wszystkich dziś mineło 9 dni od spryskania roundupem to są najświezsze fotki naszego toru.

http://devil162.fotosik.pl/albumy/204429.html#e

Już widać pierwsze efekty,jestem ciekaw co będzie po upływie jeszcze z 10 dni.Mam nadzieje ,że nie będzie trawy dotego jeszcze będziemy tam jezdzic.A co wy myślicie o tych pierwszych efektach bo niewiem zabardzo czy są dobre czy słabe.

Zdjęcia robił Misiek nr gg powyzej, jest tam na jednej z fotek. :smile:

gosc13 

Wysłany: 6 Czerwiec 2007, 15:45   

Tylko tą fotke jedną zrobiłem ja

gosc13 

Wysłany: 6 Czerwiec 2007, 15:48   

Pozdrawiam Miska :smile: :smile:

Etelia 

Wysłany: 6 Czerwiec 2007, 16:49   

powiem szczerze, ze w tak ladnej trawie niewiele zostalo zycia :roll: . Musicie chlopaki ostro pojezdzic coby ta trawa zniknela, bo grabic daremnie. A co wy tam szykujecie, bo nie znam sie na tych rowerowych wyscigach :oops:

Odpowiedz do tematu