Ten mój trawnik spędza mi sen z oczu (co widać... patrz na zegarek.....)! Jak powiedziałam, że nabiję sobie stare adidaski gwozdziami , to patrzą na mnie do tej pory jak na wariatkę......
PS. Po jakim czasie od wypalenia mchu mogę dosiać reperaturę?
Jestem przed posianiem nowego trawnika.
Czy mam wymieszać nasiona z jakimś nawozem. Jeżeli tak to z jaki?
Jeżeli nie to po jakim czasie moża posypać trawnik nawozem. I oczywiście również pytanie, jaki jest najlepszy?
PS
Bardzo spodobał mi się ten pomysła z gwoździami na butach do natleniania trawnika.
Fantastyczna sprawa chodzić po ogrodzie i natleniać.
Zanim zadasz pytanie przeczytaj proszę wątek, ten link który ci podałam był 4 posty wcześniej.
Tu masz link do obszernego artykułu o trawnikach http://ogrody.agrosan.pl/poradnik.html
Czesc ,
mamy ogromny klopot z naszym trawnikiem. Nawozilismy jesienia ziemie i teraz zabralismy sie za sianie trawy. Przekopalismy ziemie, posialismy, powalcowalismy i trawa wyrosla przepiekna. Niestety nie mozna po tym chodzic, bo wszystko sie strasznie zapada!!! Tak, ze cale stopy nam znikaja pod ziemia!!!
Co zrobilismy zle? Jak mozna to naprawic???
Zamiast kosić jeszcze przywałować ale cięższym wałem. Potem podlać porządnie i jeszcze raz. Kosić będziesz jak trawa wstanie.
Po przekopaniu i wstępnym wyrównaniu przed siwem traw z reguły powinno sie odczekać conajmniej tydzień, aby ziemia osiadła. Potem wyrównuje się juz tylko parocentymetrową warstwę.