kosze powiesze w innym miejscu - dokladnie od frontu - tam panuja identyczne warunki oswietleniowe wiec nie powinno byc problemu, a z reszta poczekam do wrzesnia czy tez pazdziernika i wtedy odbedzie sie budowa tarasu
ewalukas napisał/a:
Zazdraszczam potwornie fuksji i zantedeschii
dzieki - rzeczywiscie mi sie udaly az sama jestem dumna bo to moje pierwsze kroczki w 'ogrodnictwie'
ale nie wszystkie niestety - zantedeschie zolte wyszly najladniejsze, biale wzeszly obie ale nie takie ladne, pomaranczowawa jakos zaspala w doniczce i nadal nic nie widac, ale to moze byc wina tego ze kupilam ja pozno i byla to ostatnia w sklepie, mialam jeszcze czarna - kupilam juz kwitnaca i po wysadzeniu do ogrodu utrzymala sie moze ze 2 tyg a potem padla - znaczy te kwiaty z ktorymi kupilam, natomiast mlode pedy jakby stoja w miejscu i wygladaja na podsychajace - nie wiem co bedzie z nimi ale na przyszly rok kupie cebule /no w zasadzie w madrych ksiazkach pisza ze to sa klacza/ i sprobuje sama wychodowac od poczatku - zobaczymy jak wyjda?
dzieki wam za mile slowa
chyba wszyscy tak maja ze jak juz jest ogrodek - nawet taki brzydki jak byl moj chce sie z niego zrobic mile dla oka przyjemne miejsce gdzie mozna posiedziec po pracy albo przed praca - jak w moim przypadku
w tej chwili juz garaz jest zburzony i prawie ukonczony taras - niestety w zwiazku z tym musialam poprzesadzac czesc roslin - nie wiem co z nimi bedzie - nie wygladaja dobrze po tym zabiegu
ale nie mialam innego wyjscia bo moje plany byly troszke odmienne niz plany mojego meza ktory zajmuje sie pracami budowanymi...