Na dekoracje i zasloniecie sciany proponuje tzw. dzikie wino, jakis tam winobluszcz, chyba piecioklapowy, szybko rosnie, jesienia liscie sie pieknie przebarwiaja, rosnie sporo tego na dziko kolo mnie tyle tylko ze sie płożą ,poniewaznie maja sie po czym piąć w góre
_________________ Jacuś wam powiem
P O Z D R A W I A M
Na dekoracje i zasloniecie sciany proponuje tzw. dzikie wino, jakis tam winobluszcz,
Własnie specjalnie mi się nie podobało... jeśli nie winorośł, to spróbuje utrzymać rożę pienną na ścianie. Grusza prowadzona po ścianie już wypuściła listki
Foxtrot, fajna wiosna u Ciebie. Mój pieris sie obraził i nie chce mi w tym roku zakwitnąć.
A taka pergola jak na ostatnim zdjęciu to u mnie by się też przydała- na glicynię rosnącą przy tarasie. Może jakiś malutki instruktażyk???
Jeśli te z zapakowanym w folię korzeniem to ja nigdy nie ryzykuję bo nie wiem kiedy, jak były wykopywane, przechowywane i skąd do nas przyjechały . Zawsze wsadzam do dyżurnych wysokich(palmowych) doniczek lądują na balkon. Jeśli zapowiadają przymrozki to na noc do mieszkania.
Doniczki są takie bo krzewy mają dość wysoki korzeń jak na zwykłe doniczki.